Number of the records: 1  

Reologie a textura opalovacích přípravků

  1. 1.
    SYSNO ASEP0366129
    Document TypeC - Proceedings Paper (int. conf.)
    R&D Document TypeConference Paper
    TitleReologie a textura opalovacích přípravků
    TitleRheology and texture of sun lotions
    Author(s) Štern, Petr (UH-J)
    Panovská, Z. (CZ)
    Morávková, Tereza (UH-J) SAI, ORCID, RID
    Source TitleMezinárodní kosmetologická konference Frymburk 2011. Sborník přednášek. - Brno : Kosmetologická společnost ČR, 2011 - ISBN 978-80-904679-0-3
    Pagess. 87-90
    Number of pages4 s.
    ActionMezinárodní kosmetologická konference
    Event date03.10.2011-05.10.2011
    VEvent locationFrymburk
    CountryCZ - Czech Republic
    Event typeWRD
    Languagecze - Czech
    CountryCZ - Czech Republic
    Keywordsrheology ; texture ; sun lotions ; psychorheology ; rheological and sensory analysis
    Subject RIVBK - Fluid Dynamics
    CEZAV0Z20600510 - UH-J (2005-2011)
    AnnotationVšechny sledované vzorky byly stabilní. Mezi výsledky reologické a senzorické analýzy byly zjištěny statisticky průkazné funkční závislosti (r = 0,89 - 0,99). Psychoreologii lze tedy použít i v případě opalovacích mlék. Bylo znovu prokázáno, že rotační reometrie umožňuje získat údaje, z nichž plyne spolehlivá předpověď výsledků senzorické analýzy. Časově náročnou subjektivní senzorickou analýzu lze tedy částečně nahradit rychlou a objektivní rotační reometrií.
    Description in EnglishAll analysed sun lotions were stable. Psychorheology was applied as a suitable complex method. Rheological parameters were compared to sensory texture attributes. All relationships were statistically significant (correlation coefficients 0.89 – 0.99). Fast and objective rheological analysis could replace time and money consuming sensory assessment.
    WorkplaceInstitute of Hydrodynamics
    ContactSoňa Hnilicová, hnilicova@ih.cas.cz, Tel.: 233 109 003
    Year of Publishing2012
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.