Number of the records: 1  

Analýza kinetiky Krystalizace Li-Y fosfátového skla za neizotermických podmínek

  1. 1.
    SYSNO ASEP0356478
    Document TypeC - Proceedings Paper (int. conf.)
    R&D Document TypeConference Paper
    TitleAnalýza kinetiky Krystalizace Li-Y fosfátového skla za neizotermických podmínek
    TitleAnalysis of crystallization kinetics of Li-Y phosphate glass under non-isothermal conditions
    Author(s) Nitsch, Karel (FZU-D) RID
    Rodová, Miroslava (FZU-D)
    Sveshnikov, Alexey (FZU-D) RID
    Source Title32. Mezinárodní český a slovenský kalorimetrický seminář. - Pardubice : Univerzita Pardubice, 2010 / Černošek Z. ; Holubová J. ; Černošková E. - ISBN 978-80-7395-259-4
    Pagess. 165-168
    Number of pages4 s.
    ActionMezinárodní český a slovenský kalorimetrický seminář /32./
    Event date24.05.2010-28.05.2010
    VEvent locationLísek u Bystřice nad Perštejnem
    CountryCZ - Czech Republic
    Event typeEUR
    Languagecze - Czech
    CountryCZ - Czech Republic
    Keywordsglassy LiY(PO3)4 ; crystallization kinetics analysis ; applicability of Johnson-Mehl-Avrami model
    Subject RIVBM - Solid Matter Physics ; Magnetism
    R&D ProjectsKAN300100802 GA AV ČR - Academy of Sciences of the Czech Republic (AV ČR)
    CEZAV0Z10100521 - FZU-D (2005-2011)
    AnnotationKinetika krystalizace erbiem dopovaného skla o složení LiY(PO3)4byla experimentálně studována pomocí DSC za neizotermických podmínek. Na získaných datech byla ověřována použitelnost modelu JMA pro popis kinetiky krystalizace uvedeného skla.
    Description in EnglishCrystallization kinetics of erbium doped LiY(PO3)4 glass was studied experimentally using DSC under non-isothermal conditions. Based on the experimental data the applicability of Johnson-Mehl-Avrami model was tested for description of crystallization kinetics of above mentioned glass.
    WorkplaceInstitute of Physics
    ContactKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Year of Publishing2011
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.