Number of the records: 1  

Stanovení důležitých ječných (Hordeum vulgare) proteinů pomocí separačních a hmotnostně spektrometrických metod

  1. 1.
    SYSNO ASEP0342944
    Document TypeJ - Journal Article
    R&D Document TypeJournal Article
    Subsidiary JOstatní články
    TitleStanovení důležitých ječných (Hordeum vulgare) proteinů pomocí separačních a hmotnostně spektrometrických metod
    TitleDetermination of important barley (Hordeum vulgare) proteins by the separation methods and mass spectrometry
    Author(s) Laštovičková, Markéta (UIACH-O) RID, ORCID
    Bobálová, Janette (UIACH-O) RID, ORCID
    Number of authors2
    Source TitleKvasný průmysl. - : Výzkumný ústav pivovarský a sladařský - ISSN 0023-5830
    Roč. 56, č. 2 (2010), s. 79-82
    Number of pages4 s.
    Languagecze - Czech
    CountryCZ - Czech Republic
    Keywordsmalt ; MALDI-TOF MS ; proteins
    Subject RIVCB - Analytical Chemistry, Separation
    R&D Projects1M0570 GA MŠMT - Ministry of Education, Youth and Sports (MEYS)
    CEZAV0Z40310501 - UIACH-O (2005-2011)
    AnnotationZměny v proteinovém profilu během sladování byly sledovány pomocí kombinace gelové elektroforézy (jedno- i dvojdimenzionální; 1-D, 2-D GE) a hmotnostní spektrometrie. Naše pozornost byla věnována proteomické analýze ječných proteinů, u kterých dochází během sladování k modifikacím, které mohou vést ke stabilizaci daného proteinu a v konečném důsledku až k ovlivnění vlastností piva.
    Description in EnglishThe changes of protein profile during the malting were monitored by a combination of gel electrophoresis (one-dimensional and twodimensional; 1-D, 2-D GE) and mass spectrometry. Our attention was focused on the proteomic analysis of barley proteins, which were modified during the malting and can influence the properties of beer as a final product of malting.
    WorkplaceInstitute of Analytical Chemistry
    ContactIveta Drobníková, drobnikova@iach.cz, Tel.: 532 290 234
    Year of Publishing2011
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.