Number of the records: 1
Stanovení důležitých ječných (Hordeum vulgare) proteinů pomocí separačních a hmotnostně spektrometrických metod
- 1.
SYSNO ASEP 0342944 Document Type J - Journal Article R&D Document Type Journal Article Subsidiary J Ostatní články Title Stanovení důležitých ječných (Hordeum vulgare) proteinů pomocí separačních a hmotnostně spektrometrických metod Title Determination of important barley (Hordeum vulgare) proteins by the separation methods and mass spectrometry Author(s) Laštovičková, Markéta (UIACH-O) RID, ORCID
Bobálová, Janette (UIACH-O) RID, ORCIDNumber of authors 2 Source Title Kvasný průmysl. - : Výzkumný ústav pivovarský a sladařský - ISSN 0023-5830
Roč. 56, č. 2 (2010), s. 79-82Number of pages 4 s. Language cze - Czech Country CZ - Czech Republic Keywords malt ; MALDI-TOF MS ; proteins Subject RIV CB - Analytical Chemistry, Separation R&D Projects 1M0570 GA MŠMT - Ministry of Education, Youth and Sports (MEYS) CEZ AV0Z40310501 - UIACH-O (2005-2011) Annotation Změny v proteinovém profilu během sladování byly sledovány pomocí kombinace gelové elektroforézy (jedno- i dvojdimenzionální; 1-D, 2-D GE) a hmotnostní spektrometrie. Naše pozornost byla věnována proteomické analýze ječných proteinů, u kterých dochází během sladování k modifikacím, které mohou vést ke stabilizaci daného proteinu a v konečném důsledku až k ovlivnění vlastností piva. Description in English The changes of protein profile during the malting were monitored by a combination of gel electrophoresis (one-dimensional and twodimensional; 1-D, 2-D GE) and mass spectrometry. Our attention was focused on the proteomic analysis of barley proteins, which were modified during the malting and can influence the properties of beer as a final product of malting. Workplace Institute of Analytical Chemistry Contact Iveta Drobníková, drobnikova@iach.cz, Tel.: 532 290 234 Year of Publishing 2011
Number of the records: 1