Number of the records: 1  

Poznámky ke stravovacím zvyklostem Ukrajinců žijících v České republice (na příkladu Brna a okolí)

  1. 1.
    SYSNO ASEP0333944
    Document TypeJ - Journal Article
    R&D Document TypeJournal Article
    Subsidiary JOstatní články
    TitlePoznámky ke stravovacím zvyklostem Ukrajinců žijících v České republice (na příkladu Brna a okolí)
    TitleRemarks on eating habits of the Ukrainians in the Czech Republic (on an example of Brno and its surroundings)
    Author(s) Toncrová, Marta (UEF-S)
    Number of authors1
    Source TitleNárodopisná revue. - : Národní ústav lidové kultury - ISSN 0862-8351
    Roč. 19, č. 3 (2009), s. 17-184
    Number of pages8 s.
    Languagecze - Czech
    CountryCZ - Czech Republic
    KeywordsUkrainian cuisine ; everyday and festive menu ; ingredients ; the Ukrainians in the Czech Republic ; Brno ; Blansko ; Kuřim
    Subject RIVAC - Archeology, Anthropology, Ethnology
    CEZAV0Z90580513 - UEF-S (2005-2011)
    AnnotationSonda do způsobu stravování Ukrajinců žijících v Brně a okolí. Výzkum se zaměřil na všední i sváteční stravu v průběhu posledních dvou desetiletí. Vyplývá z něj, že Ukrajinci připravují většinou pokrmy, které znají z domova, část surovin si stále nechávají přivážet z Ukrajiny. Mladší generace kromě toho využívá nabídek z provozoven „fast food“.
    Description in EnglishThe research probe was done at the Ukrainians living in Brno and its surroundings during last two decades, observing their way of eating. The Ukrainians do not refuse Czech dishes fully, their menu, however, consists mainly od Ukrainian dishes. Some raw materials are still imported from Ukraine. The youngest generation uses the offer of catering facilities and fast foods.
    WorkplaceInstitute of Ethnology
    ContactVeronika Novotná, novotna@eu.cas.cz, Tel.: 532 290 277
    Year of Publishing2011
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.