Number of the records: 1  

Termoanalytické hodnocení stability kapalných polybutadienů

  1. 1.
    SYSNO ASEP0189091
    Document TypeC - Proceedings Paper (int. conf.)
    R&D Document TypeConference Paper
    TitleTermoanalytické hodnocení stability kapalných polybutadienů
    TitleThermoanalytical evaluation of the oxidative stability of liquid polybutadienes
    Author(s) Kovářová, Jana (UMCH-V) RID
    Podešva, Jiří (UMCH-V) RID
    Source TitleSborník příspěvků / Taraba B.. - Ostrava : Ostravská univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2003 - ISBN 80-7042-836-8
    Pagess. 123-126
    Number of pages4 s.
    ActionKalorimetrický seminář
    Event date26.05.2003-30.05.2003
    VEvent locationSuchá Rudná
    CountryCZ - Czech Republic
    Event typeWRD
    Languagecze - Czech
    CountryCZ - Czech Republic
    Keywordsliquid polybutadienes ; elastomeric polyurethanes ; oxidation susceptibility
    Subject RIVCD - Macromolecular Chemistry
    R&D ProjectsGA203/03/0617 GA ČR - Czech Science Foundation (CSF)
    CEZAV0Z4050913 - UMCH-V
    AnnotationNa příkladu kapalných polybutadienů, které obsahují nenasycené dvojné vazby v polymerní molekule, je demonstrována možnost využití metod termické analýzy DSC a TGA ve vzduchu k hodnocení prakticky důležitých parametrů charakterizujících jejich termooxidační stabilitu.
    Description in EnglishHydroxy-terminated liquid polybutadienes, as commercially available polymeric diols, are used in teh production of special types of elastomeric polyurethanes. A comparison of the oxidation susceptibility in a series of hydroxy-terminated polybutadiene rubbers in relation to the degree of hydrogenation shows that the oxidative stability of liquid rubbers gradually increases with the decreasing content of double bonds in the 1-PB chains.
    WorkplaceInstitute of Macromolecular Chemistry
    ContactEva Čechová, cechova@imc.cas.cz ; Tel.: 296 809 358
    Year of Publishing2004

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.