Number of the records: 1  

Aplikace oomycetní houby Pythium oligandrum při biodegradaci polyaromatických uhlovodíků (PAH).

  1. 1.
    SYSNO0522988
    TitleAplikace oomycetní houby Pythium oligandrum při biodegradaci polyaromatických uhlovodíků (PAH).
    TitleApplication of oomycetic fungus Pythium oligandrum in biodegradation of polyaromatic hydrocarbons (PAH).
    Author(s) Kuncová, Gabriela (UCHP-M) RID, SAI
    Majerová, Petra (UCHP-M)
    Macháčková, Eva (UCHP-M) RID, SAI
    Cuřínová, Petra (UCHP-M) RID, SAI, ORCID
    Lovecká, P. (CZ)
    Vrchotová, B. (CZ)
    Horálková, V. (CZ)
    Issue data2019
    SubspeciesOvěřená technologie
    Int.Codeoomycetní houba
    Result ownerÚstav chemických procesů AV ČR, v. v. i.
    Technical parametersByl proveden pokus s biodegradací polycyklických aromatických uhlovodíků (PAU) v ropné frakci z lokality Růžodol. K degradaci byl použit pohyblivý kmen Pseudomonas sp. 20b3, Pythium oligandrum bylo přidáno ve formě sušiny, na rozdíl od napěstování hyf Pythia sp., v reaktoru na agaru, do kterého pak byla přidávána ropná frakce.
    Economic parametersOvěření možnosti přímé aplikace komerčního preparátu obsahujícího Pythium oligandrum při biodegradaci ropy.
    Internal identification code of the product assigned by its creator, Regulation no.,130/2002 Sb.
    Document TypePoloprovoz, ověřená technol., odrůda, plemeno
    Grant TG01010097 GA TA ČR - Technology Agency of the Czech Republic (TA ČR)
    Institutional supportUCHP-M - RVO:67985858
    Languagecze
    CountryCZ
    Keywords oomycetic fungus * biodegradation * petroleum fraction
    Cooperating institutions Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (Czech Republic)
    URLhttp://hdl.handle.net/11104/0307396
    Permanent Linkhttp://hdl.handle.net/11104/0307396
    FileDownloadSizeCommentaryVersionAccess
    19-07-12-Final- závěrená Zpráva o řešení-opr.docx46.3 MBOtherrequire
    Overeni OT_Pithium#2.pdf16.9 MBOtherrequire
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.