Number of the records: 1
Rizikové látky v potravinách a možnosti prevence chronických nesdělných chorob z nutričně toxikologického hlediska
- 1.0457056 - MBÚ 2016 RIV CZ cze J - Journal Article
Turek, B. - Šíma, Petr - Bencko, V.
Rizikové látky v potravinách a možnosti prevence chronických nesdělných chorob z nutričně toxikologického hlediska.
[Health risk substances in food and options for the prevention of chronic non-communicable diseases from the point of nutritional toxicology.]
Hygiena. Roč. 60, č. 1 (2015), s. 14-19. ISSN 1802-6281. E-ISSN 1803-1056
Institutional support: RVO:61388971
Keywords : nutritional toxicology * xenobiotics
Subject RIV: EC - Immunology
Cílem nutriční toxikologie je co nejvíce omezit výskyt toxických, mutagenních a karcinogenních sloučenin v potravinách, a zajistit odpovídající přívod ochranných faktorů. Autoři zmiňují vznik a výskyt nejdůležitějších zdravotně rizikových faktorů v potravinách jako vyvolavatelů chronických nesdělných onemocnění.
The aim of nutritional toxicology is to reduce to the utmost the incidence of toxic, mutagenic and carcinogenic substances in foodstuffs, and to ensure an adequate supply of protective factors. The authors mention the formation and occurrence of key health risk factors in fooddstuffs, which cause chronic non-communicable diseases.
Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0257602
Number of the records: 1