Number of the records: 1  

Jak chutná hydrargyRUM? Aneb stanovení rtuti a speciační analýza jejích forem ve znečištěné oblasti

  1. 1.
    SYSNO ASEP0428893
    Document TypeA - Abstract
    R&D Document TypeThe record was not marked in the RIV
    R&D Document TypeNení vybrán druh dokumentu
    TitleJak chutná hydrargyRUM? Aneb stanovení rtuti a speciační analýza jejích forem ve znečištěné oblasti
    TitleMercury determination and speciation analysis in a polluted area
    Author(s) Soukup, M. (CZ)
    Kratzer, Jan (UIACH-O) RID, ORCID
    Number of authors2
    Source TitleSborník příspěvků ze Studentské vědecké konference – Jsem mladý vědec!. - Praha : Akademie věd ČR, v. v. i, 2014
    S. 34-34
    Number of pages1 s.
    Publication formPrint - P
    ActionStudentská vědecká konference - Jsem mladý vědec!
    Event date10.04.2014-11.04.2014
    VEvent locationPraha
    CountryCZ - Czech Republic
    Event typeCST
    Languagecze - Czech
    CountryCZ - Czech Republic
    Keywordsmercury ; speciation analysis ; river ecosystem
    Subject RIVCB - Analytical Chemistry, Separation
    Institutional supportUIACH-O - RVO:68081715
    AnnotationBylo provedeno stanovení rtuti a speciační analýza v rybí tkáni vzorků z průmyslově znečištěné oblasti a výsledky porovnány se vzorky z neznečištěné oblasti. Zatímco celkový obsah rtuti byl vyšší ve znečištěné oblasti, poměr anorganicky vázané rtuti a methylrtuti byl v obou oblastech srovnatelný.
    Description in EnglishMercury determination and speciation analysis were performed using fish tissue samples from a polluted area. The results were compared with those from unpolluted area. Whereas the total mercury content was significantly higher in the industrial (polluted) area, the inorganic to methylmercury ratios were comparable in both areas.
    WorkplaceInstitute of Analytical Chemistry
    ContactIveta Drobníková, drobnikova@iach.cz, Tel.: 532 290 234
    Year of Publishing2015
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.