Number of the records: 1  

Identification of Odorous Compounds from Nine Fermentor-Cultivated Streptomyces Strains

  1. 1.
    0311197 - MBÚ 2009 RIV CZ eng J - Journal Article
    Řezanka, Tomáš - Prell, Aleš - Sigler, Karel
    Identification of Odorous Compounds from Nine Fermentor-Cultivated Streptomyces Strains.
    [Identifikace pachových látek u devíti kmenů Streptomyces kultivovaných ve fermentoru.]
    Folia Microbiologica. Roč. 54, č. 4 (2008), s. 315-318. ISSN 0015-5632. E-ISSN 1874-9356
    R&D Projects: GA MPO FT-TA4/101; GA MŠMT 1M06011
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z50200510
    Keywords : streptomycetes * odors produced * gc-ms analysis
    Subject RIV: EE - Microbiology, Virology
    Impact factor: 1.172, year: 2008 ; AIS: 0.165, rok: 2008
    DOI: https://doi.org/-

    The chemical composition was determined of odors produced by nine strains of streptomycetes cultivated in a fermentor. GC–MS analysis identified more than twenty volatile chemical individuals. The main components of the odor spectrum were geosmin and unique homologues of oxolones (dihydrofuranones), minor compounds included, e.g., pyrazine derivatives, acetoin and its homologues, aromatic esters, furan derivatives

    Bylo stanoveno chemické složení pachových látek produkovaných 9 kmeny streptomycet kultivovaných ve fermentoru. Analýza pomocí GC-MS ukázala přes 20 těkavých látek. Hlavní složky byly geosmin a jedinečné homology oxolonů, látky s nižším zastoupením byly např. deriváty pyrazinu, acetion a jeho homology, atromatické estery a deriváty furanu
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0162879


     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.