Number of the records: 1
The influence of wine polyphenols on reactive oxygen and nitrogen species production by murine macrophages RAW 264.7
- 1.0309723 - BFÚ 2009 RIV CZ eng J - Journal Article
Číž, Milan - Pavelková, Martina - Gallová, Lucie - Králová, Jana - Kubala, Lukáš - Lojek, Antonín
The influence of wine polyphenols on reactive oxygen and nitrogen species production by murine macrophages RAW 264.7.
[Vliv polyfenolů z vína na produkci reaktivních kyslíkových a dusíkových metabolitů myšími makrofágy RAW 264.7.]
Physiological Research. Roč. 57, č. 3 (2008), s. 393-402. ISSN 0862-8408. E-ISSN 1802-9973
R&D Projects: GA ČR(CZ) GA524/04/0897; GA AV ČR(CZ) IAB6004204
Institutional research plan: CEZ:AV0Z50040507; CEZ:AV0Z50040702
Keywords : antioxidants * polyphenols * macrophages
Subject RIV: BO - Biophysics
Impact factor: 1.653, year: 2008 ; AIS: 0.409, rok: 2008
This study provides the evidence for in vitro antioxidative effect against perocyl radical and nitric oxide of wine polyphenols - catechin, quercetin and resvetratrol.
Tato studie poskytuje důkaz o antioxidačním účinku polyfenolů z vína - katechinu, epikatecinu, quercetinu a resveratrolu proti peroxylovému radikálu a oxidu dusnatému in vitro.
Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0161773
Number of the records: 1