Number of the records: 1  

Konzervace potravin pomocí vysokých tlaků

  1. 1.
    0134249 - FZU-D 20030144 RIV CZ cze C - Conference Paper (international conference)
    Kamarád, Jiří - Houška, M.
    Konzervace potravin pomocí vysokých tlaků.
    [Preservation of foods by high hydrostatic pressure.]
    Sborník příspěvků na 14. konferenci českých a slovenských fyziků. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni, 2002 - (Baroch, P.; Kubásek, M.; Potocký, Š.), s. 533-536. ISBN 80-7082-907-9.
    [Konference českých a slovenských fyziků /14./. Plzeň (CZ), 09.09.2002-12.09.2002]
    R&D Projects: GA MZe EP9026
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z1010914
    Keywords : preservation of foods * coagulation of proteins * high pressure
    Subject RIV: GM - Food Processing

    V příspěvku je testována nová technologie sterilizace potravin pomocí vysokého hydrostatického tlaku.

    New technology of a sterilization of foods under high hydrostatic pressure has been tested, Coliform bacteria in a vegetable juice have been inactivated under pressure 450MPa in the course of 10 minutes. A coagulation of yolks started under pressure above 300MPa.

    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0032163

     
     

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.