Number of the records: 1
Potravinářské výrobky typu pyré, džemy, pomazánky obohacené o lignany
- 1.0455079 - ÚVGZ 2016 RIV cze P1 - User Module
Híc, P. - Balík, J. - Kulichová, J. - Tříska, Jan - Strohalm, J. - Vrchotová, Naděžda - Houška, M.
Potravinářské výrobky typu pyré, džemy, pomazánky obohacené o lignany.
[Food products of the puree type, jams and spreads enriched with ligands.]
2015. Owner: Výzkumný ústav potravinářský, v. v. i. - Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta - Centrum výzkumu globální změny, v. v. i. Date of the utility model acceptance: 26.02.2015. Utility model number: 27871
R&D Projects: GA MŠMT(CZ) LO1415
Institutional support: RVO:67179843
Keywords : food products * jam * spread * lignans
Subject RIV: GM - Food Processing
http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027871.pdf
Užitný vzor popisuje způsob výroby potravinářských výrobků typu pyré, džemů, pomazánek a povidel obohacených o lignany, zejména 7-hydroxymatairesinol (HMR), získané extrakcí suků smrku ztepilého.
The utility model discloses a method of manufacturing food products of type purees, jams, spreads and special jams enriched with lignans, particularly 7- hydroxymatairesinol (HMR), obtained by extraction of knots of Norway spruce.
Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0255723
Number of the records: 1