Number of the records: 1  

Numerické modelování vlivu drsnosti stěn na ztráty v lopatkové mříži

  1. 1.
    SYSNO ASEP0087955
    Document TypeK - Proceedings Paper (Czech conf.)
    R&D Document TypeConference Paper
    TitleNumerické modelování vlivu drsnosti stěn na ztráty v lopatkové mříži
    TitleNumerical modelling of the surface roughness effect on the energy losses in blade cascade
    Author(s) Stanislav, J. (CZ)
    Příhoda, Jaromír (UT-L) RID, ORCID
    Šafařík, Pavel (UT-L) RID, ORCID
    Source TitleFluid Mechanics and Thermodynamics : proceedings of Students´ Work in the Year 2006/2007. - Praha : GRADIENT, 2007 / Nožička J. ; Ježek J. ; Adamec J. ; Šafařík P. - ISBN 80-86786-08-0
    S. 107-117
    Number of pages11 s.
    ActionFluid Mechanics and Thermodynamics
    Event date26.04.2007
    VEvent locationPraha
    CountryCZ - Czech Republic
    Event typeCST
    Languagecze - Czech
    CountryCZ - Czech Republic
    Keywordsrough wall ; blade cascade ; energy losses
    Subject RIVBK - Fluid Dynamics
    R&D ProjectsGA103/06/0461 GA ČR - Czech Science Foundation (CSF)
    CEZAV0Z20760514 - UT-L (2005-2011)
    AnnotationPráce se zabývá použitím modelu drsné stěny, který je implementován v komerčním programu FLUENT 6.1, pro řešení subsonického proudění v lopatkové mříži SE1050. Numerické řešení je porovnáno s experimentálními daty a je určen vliv drsnosti stěn na energetické ztráty pro subsonický proudový režim.
    Description in EnglishThe work deals with the application of rough wall model implemented in the commercial code FLUENT 6.1 for the solution of subsonic flow through the blade cascade SE1050. Numerical solution is compared with experimental data and the effect of wall roughness on energy losses is estimated for the subsonic flow regime.
    WorkplaceInstitute of Thermomechanics
    ContactMarie Kajprová, kajprova@it.cas.cz, Tel.: 266 053 154 ; Jana Lahovská, jaja@it.cas.cz, Tel.: 266 053 823
    Year of Publishing2008
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.