Number of the records: 1  

Segregace příměsí na hranicích zrn a mezikrystalová křehkost.Významná česká stopa ve fyzice materiálů

  1. 1.
    SYSNO ASEP0478088
    Document TypeJ - Journal Article
    R&D Document TypeJournal Article
    Subsidiary JOstatní články
    TitleSegregace příměsí na hranicích zrn a mezikrystalová křehkost.Významná česká stopa ve fyzice materiálů
    TitleSignificant Czech footprint in physics of materials: grain boundary segregation and intergranular embrittlement
    Author(s) Lejček, Pavel (FZU-D) RID, ORCID, SAI
    Šob, Mojmír (UFM-A) RID, ORCID
    Paidar, Václav (FZU-D) RID, ORCID
    Number of authors3
    Source TitleČeskoslovenský časopis pro fyziku. - : Fyzikální ústav AV ČR, v. v. i. - ISSN 0009-0700
    Roč. 4, č. 67 (2017), s. 203-211
    Number of pages9 s.
    Languagecze - Czech
    CountryCZ - Czech Republic
    Keywordsgrain boundary segregation ; intercrystalline cohesion ; anisotropy ; enthalpy-entropy compensation effect ; computer simulations
    Subject RIVBM - Solid Matter Physics ; Magnetism
    OECD categoryCondensed matter physics (including formerly solid state physics, supercond.)
    Subject RIV - cooperationInstitute of Physics of Materials
    R&D ProjectsGBP108/12/G043 GA ČR - Czech Science Foundation (CSF)
    GA16-24711S GA ČR - Czech Science Foundation (CSF)
    LQ1601 GA MŠMT - Ministry of Education, Youth and Sports (MEYS)
    Institutional supportFZU-D - RVO:68378271 ; UFM-A - RVO:68081723
    AnnotationČlánek pojednává o vztahu mezi chemií mezikrystalových oblastí, hranic zrn, a jejich soudržností a o tom, jakou stopu v této oblasti zanechali čeští vědci.
    Description in EnglishThis article deals with the relationship between the chemistry of intercrystalline regions – grain boundaries – and their cohesion, and demonstrates the footprint bequeathed by the Czech scientists.
    WorkplaceInstitute of Physics
    ContactKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Year of Publishing2018
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.