Number of the records: 1  

Kyselina para-kumarová a výživa včel

  1. 1.
    SYSNO ASEP0539780
    Document TypeJ - Journal Article
    R&D Document TypeJournal Article
    Subsidiary JOstatní články
    TitleKyselina para-kumarová a výživa včel
    TitlePara-coumaric acid and bee nutrition
    Author(s) Urajová, Petra (MBU-M)
    Krištůfek, Václav (BC-A) RID
    Bruce Krejčí, A. (CZ)
    Source TitleModerní včelař. - : Pracovní společnost nástavkových včelařů - ISSN 1214-5793
    Roč. 17, č. 7 (2020), s. 28-30
    Number of pages3 s.
    Languagecze - Czech
    CountryCZ - Czech Republic
    Keywordsphenolic acids ; honeybee ; winter carbohydrate stocks ; honey
    Subject RIVGG - Livestock Rearing
    OECD categoryAnimal and dairy science
    Subject RIV - cooperationInstitute of Microbiology - Zoology
    R&D ProjectsLM2015055 GA MŠMT - Ministry of Education, Youth and Sports (MEYS)
    LO1416 GA MŠMT - Ministry of Education, Youth and Sports (MEYS)
    Method of publishingLimited access
    Institutional supportBC-A - RVO:60077344 ; MBU-M - RVO:61388971
    AnnotationKyselina para–kumarová je důležitá pro likvidaci toxických látek, podporu imunitního systému včel i pro správný vývoj dělnic a matek. Obsah kyseliny para-kumarové v glycidových zásobách se po podletním zakrmení zvyšuje. Zimní zásoby dodané včelařem obsahují více kyseliny para-kumarové než samotný med.
    Description in EnglishPara-coumaric acid is important for the elimination of toxic substances, support of the immune system of bees and for the proper development of workers and queens. The content of para-coumaric acid in carbohydrate stores increases after sub-feeding during early autumn. The winter supplies supplemented by the beekeeper contain more para-coumaric acid than honey alone.
    WorkplaceBiology Centre (since 2006)
    ContactDana Hypšová, eje@eje.cz, Tel.: 387 775 214
    Year of Publishing2021
    Electronic addresshttps://www.modernivcelar.eu/cislo-2020-7
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.