Number of the records: 1  

Rizikové látky v potravinách a možnosti prevence chronických nesdělných chorob z nutričně toxikologického hlediska

  1. 1.
    0457056 - MBÚ 2016 RIV CZ cze J - Journal Article
    Turek, B. - Šíma, Petr - Bencko, V.
    Rizikové látky v potravinách a možnosti prevence chronických nesdělných chorob z nutričně toxikologického hlediska.
    [Health risk substances in food and options for the prevention of chronic non-communicable diseases from the point of nutritional toxicology.]
    Hygiena. Roč. 60, č. 1 (2015), s. 14-19. ISSN 1802-6281. E-ISSN 1803-1056
    Institutional support: RVO:61388971
    Keywords : nutritional toxicology * xenobiotics
    Subject RIV: EC - Immunology

    Cílem nutriční toxikologie je co nejvíce omezit výskyt toxických, mutagenních a karcinogenních sloučenin v potravinách, a zajistit odpovídající přívod ochranných faktorů. Autoři zmiňují vznik a výskyt nejdůležitějších zdravotně rizikových faktorů v potravinách jako vyvolavatelů chronických nesdělných onemocnění.

    The aim of nutritional toxicology is to reduce to the utmost the incidence of toxic, mutagenic and carcinogenic substances in foodstuffs, and to ensure an adequate supply of protective factors. The authors mention the formation and occurrence of key health risk factors in fooddstuffs, which cause chronic non-communicable diseases.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0257602

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.