Number of the records: 1  

Produkce jahod v ekologických systémech pěstování

  1. 1.
    0427706 - ÚEB 2015 RIV CZ cze L3 - Certified Methodologys
    Pištěková, I. - Boček, S. - Vaňková, Radomíra - Drahošová, H. - Odstrčilová, L. - Salaš, P. - Sasková, H.
    Produkce jahod v ekologických systémech pěstování.
    [Production of strawberries in organic system of growing.]
    Internal code: 82231/2013 ; 2013
    Technical parameters: Ministerstvo zemědělství schválilo publikaci jako certifikovanou metodiku a doporučilo ji pro využití v zemědělské praxi. Smlouva o uplatnění byla sjednána s uživatelem PRO-BIO regionální centrum Litomyšl, Smetanovo nám. 87, 57001 Litomyšl, IČ:70894221 (v zastoupení Ing, František, Chládek) dne 7.6. 2013.
    Economic parameters: Při průměrném výnosu 15 t z jednoho hektaru lze celkovou produktivitu odhadnout na 75 t z 5 ha. Zvýšením kvality produkce ekologicky pěstovaného jahodníku dojde k nárůstu ceny produktu ze 57,0 Kč/kg na 68,4 Kč/kg, roční přínos 2565 tis. Kč.
    Certifying body: Odbor rostlinných komodit MZe Praha. Certificate issue date: 05.11.2013
    R&D Projects: GA MZe QH82231
    Institutional support: RVO:61389030
    Keywords : strawberry cultivars * organic production
    Subject RIV: GC - Agronomy

    V metodice je uvedena technologie pěstování jahod v systémech ekologického zemědělství. Metodika je zaměřena na výběr nejvhodnějších odrůd jahodníku, vliv předplodiny, vliv pomocných rostlinných přípravků a biofungicidů na výnos jednotlivých odrůd. Součástí je hodnocení zdravotního stavu a plodových znaků odrůd. Za sledované období je zaznamenán výnosový potenciál odrůd, odolnost k chorobám a jsou vybrány nejvhodnější odrůdy a technologické postupy pro ekologické pěstování jahod. Metodika pro praxi, je uceleným návodem pro pěstování jahod v ekologických pěstitelských systémech.

    A technology of growing strawberries in organic farming systems is presented in the methodology. The methodology is aimed at selecting the most suitable varieties of strawberry, previous crop influence, the influence of supplementary plant products and biofungicides on the yield of single varieties. It contains evaluation of health condition and fruiting characteristics of varieties. Yield potential of varieties and resistance to diseases were found in the most suitable varieties and technological processes for organic cultivation of strawberries were selected. The methodology for practice is a comprehensive guide for growing strawberries in organic production systems.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0233204

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.