Number of the records: 1  

Máme se bát éček?. Přednáška v rámci akce AV ČR, v. v. i. Týden vědy a techniky, 6.-10.11.2017

  1. 1.
    0481107 - ÚCHP 2018 RIV CZ cze O - Others
    Šolcová, Olga
    Máme se bát éček? Přednáška v rámci akce AV ČR, v. v. i. Týden vědy a techniky, 6.-10.11.2017.
    [Are we afraid of Food Additives?]
    2017
    R&D Projects: GA TA ČR TE01020080
    Grant - others:AV ČR(CZ) StrategieAV21/8
    Program: StrategieAV
    Institutional support: RVO:67985858
    Keywords : food additives * sweeteners * roles in food
    OECD category: Civil engineering
    https://www.youtube.com/watch?v=tjr7l8nOsUo

    Éčko je označení potravinářského aditiva, které je do pokrmů přidáno za účelem docílení lepších senzorických vlastností (chutě, vůně, vzhledu, konzistence), zajištění zdravotní nezávadnosti, či je schopno příznivě ovlivňovat vlastnosti potraviny při výrobě, úpravě, balení, přepravě nebo skladování. Všechna aditiva jsou značena pomocí E-kódu, což umožňuje jejich identifikaci. V rámci přednášky bylo vyhodnoceno použití jednotlivých aditiv, jejich vliv na lidský organismus i účelnost jejich použití.

    E-additive is a designation of a food additive which is added to foods in order to obtain better sensor properties (taste, smell, appearance, consistency), to ensure the health of the food, or to be able to favorably affect the properties of the food in the manufacture, processing, packaging, transport or storage. All additives are labeled with E-code, which allows them to be identified. In the course of the lecture the use of individual additives, their influence on the human organism and the effectiveness of their use were evaluated.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0277424

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.