Number of the records: 1  

Vliv vysoce nenasycených mastných kyselin a jejich metabolitů na tvorbu reaktivních metabolitů kyslíku buňkami RAW 264.7

  1. 1.
    SYSNO ASEP0318583
    Document TypeA - Abstract
    R&D Document TypeNení vybrán druh dokumentu
    TitleVliv vysoce nenasycených mastných kyselin a jejich metabolitů na tvorbu reaktivních metabolitů kyslíku buňkami RAW 264.7
    TitleEffects of polyunsaturated fatty acids and their metabolites on the formation of reactive oxygen species by RAW 264.7 cells
    Author(s) Ambrožová, Gabriela (BFU-R) RID
    Lojek, Antonín (BFU-R) RID
    Source TitleAlergie - ISSN 1212-3536
    Roč. 10, č. 2 (2008), s. 149
    Number of pages1 s.
    ActionSjezd českých a slovenských alergologů a klinických imunologů /25./ a Kongres českých a slovenských imunologů s mezinárodní účastí /12./
    Event date29.10.2008-1.11.2008
    VEvent locationPraha
    CountryCZ - Czech Republic
    Event typeEUR
    Languagecze - Czech
    CountryCZ - Czech Republic
    Keywordsmacrophages ; polyunsaturated fatty acids ; reactive oxygen species
    Subject RIVBO - Biophysics
    R&D ProjectsOC08058 GA MŠMT - Ministry of Education, Youth and Sports (MEYS)
    CEZAV0Z50040702 - BFU-R (2007-2013)
    AnnotationVliv vysoce nenasycených mastných kyselin (VNMK) na tvorbu reaktivních metabolitů kyslíku (RKM) byl stanovován chemiluminiscenční metodou. Vysoké koncentrace všech použitých VNMK snižovaly tvorbu RKM buňkami RAW 264.7, produkty lipidové peroxidace VNMK měly cytotoxický efekt.
    Description in EnglishEffect of polyunsaturated fatty acids (PUFAs) on reactive oxygen species (ROS) production was determinated by chemiluminescence. High concentration of all used PUFAs declined ROS formation by RAW 264.7, lipid peroxidation products of PUFAs showed cytotoxic effects.
    WorkplaceInstitute of Biophysics
    ContactJana Poláková, polakova@ibp.cz, Tel.: 541 517 244
    Year of Publishing2009
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.