Number of the records: 1  

A comparison of antioxidant properties of uric acid, allantoin and allantoic acid

  1. 1.
    0306773 - BFÚ 2008 RIV CZ eng J - Journal Article
    Papežíková, Ivana - Lojek, Antonín - Číž, Milan
    A comparison of antioxidant properties of uric acid, allantoin and allantoic acid.
    [Srovnání antioxidačních vlastností kyseliny močové, alantoinu a kyseliny alantoové.]
    Chemické listy. Roč. 101, č. 14 (2007), s247-S248. ISSN 0009-2770. E-ISSN 1213-7103.
    [Mezioborová česko-slovenská toxikologická konference /12./. Praha, 11.06.2007-13.06.2007]
    R&D Projects: GA ČR(CZ) GP204/07/P539
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z50040507; CEZ:AV0Z50040702
    Keywords : uric acid * antioxidants * allantoin
    Subject RIV: BO - Biophysics
    Impact factor: 0.683, year: 2007

    The antioxidant effect of uric acid and of its degradation products (allantoin and allantoic acid) was tested. There was observed that uric acid effectively scavenged various reactive oxygen species, while its catabolic products were ineffective.

    Byly srovnávány antioxidační vlastnosti kyseliny močové a jejích degradačních produktů - allantoinu a kyseliny allantoové. Bylo zjištěno, že kyselina močová efektivně vychytává reaktivní kyslíkové metabolity, zatímco její katabolity nemají antioxidační vlastnosti.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0159710

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.