Number of the records: 1
Způsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem
- 1.
SYSNO ASEP 0554775 Document Type P - Patent R&D Document Type Patent or other outcome protected by special legislation Title Způsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem Title Method of producinging non - alcoholic grape juice enriched with resveratrol Author(s) Houška, M. (CZ)
Kýhos, K. (CZ)
Strohalm, J. (CZ)
Landfeld, A. (CZ)
Halama, R. (CZ)
Adámek, L. (CZ)
Průchová, J. (CZ)
Tříska, Jan (UEK-B) RID, ORCID, SAI
Vrchotová, Naděžda (UEK-B) RID, SAI, ORCID
Totušek, J. (CZ)Number of authors 10 Year of issue 2021 Possible third party use of the result A - Pro využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence Royalty requested A - Poskytovatel licence požaduje licenční poplatek Patent no. or utility model no. or industrial design no. 309060 Date of the patent acceptance 24.11.2021 Name of the patent owner Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i., Česká republika Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Česká republika Masarykova univerzita, Ústav systémové biologie a ekologie AV ČR, v. v. i., Vinařství Valtice, s.r.o. Code of the issuer name CZ001 - Úřad průmyslového vlastnictví Prague Current use A - Pouze udělený (dosud nevyužívaný) patent nebo patent využívaný jeho vlastníkem Language cze - Czech Keywords grape juice ; resveratrol Subject RIV GM - Food Processing OECD category Food and beverages Institutional support UEK-B - RVO:86652079 Annotation Způsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem, spočívá v tom, že resveratrol se rozpustí v etanolu, vzniklý roztok se vmíchá do předem upravené hroznové šťávy v maximálním množství 0,5 % obj. Takto upravená hroznová šťáva se mikrobiálně stabilizuje vysokotlakou pasterací nebo vysokonapěťovými pulzy nebo zamražením. Description in English The process for producing non-alcoholic grape juice enriched with resveratrol consists of dissolving resveratrol in ethanol, a maximum of 0.5% by volume of this solution is mixed into pre-treated grape juice. This treated grape juice is microbially stabilized by high-pressure pasteurization or high-voltage pulses or freezing. Workplace Global Change Research Institute Contact Nikola Šviková, svikova.n@czechglobe.cz, Tel.: 511 192 268 Year of Publishing 2022 Electronic address https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309060.pdf
Number of the records: 1