Number of the records: 1  

Způsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem

  1. 1.
    SYSNO ASEP0554775
    Document TypeP - Patent
    R&D Document TypePatent or other outcome protected by special legislation
    TitleZpůsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem
    TitleMethod of producinging non - alcoholic grape juice enriched with resveratrol
    Author(s) Houška, M. (CZ)
    Kýhos, K. (CZ)
    Strohalm, J. (CZ)
    Landfeld, A. (CZ)
    Halama, R. (CZ)
    Adámek, L. (CZ)
    Průchová, J. (CZ)
    Tříska, Jan (UEK-B) RID, ORCID, SAI
    Vrchotová, Naděžda (UEK-B) RID, SAI, ORCID
    Totušek, J. (CZ)
    Number of authors10
    Year of issue2021
    Possible third party use of the resultA - Pro využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
    Royalty requestedA - Poskytovatel licence požaduje licenční poplatek
    Patent no. or utility model no. or industrial design no.309060
    Date of the patent acceptance24.11.2021
    Name of the patent ownerVýzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i., Česká republika Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Česká republika Masarykova univerzita, Ústav systémové biologie a ekologie AV ČR, v. v. i., Vinařství Valtice, s.r.o.
    Code of the issuer nameCZ001 - Úřad průmyslového vlastnictví Prague
    Current useA - Pouze udělený (dosud nevyužívaný) patent nebo patent využívaný jeho vlastníkem
    Languagecze - Czech
    Keywordsgrape juice ; resveratrol
    Subject RIVGM - Food Processing
    OECD categoryFood and beverages
    Institutional supportUEK-B - RVO:86652079
    AnnotationZpůsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem, spočívá v tom, že resveratrol se rozpustí v etanolu, vzniklý roztok se vmíchá do předem upravené hroznové šťávy v maximálním množství 0,5 % obj. Takto upravená hroznová šťáva se mikrobiálně stabilizuje vysokotlakou pasterací nebo vysokonapěťovými pulzy nebo zamražením.
    Description in EnglishThe process for producing non-alcoholic grape juice enriched with resveratrol consists of dissolving resveratrol in ethanol, a maximum of 0.5% by volume of this solution is mixed into pre-treated grape juice. This treated grape juice is microbially stabilized by high-pressure pasteurization or high-voltage pulses or freezing.
    WorkplaceGlobal Change Research Institute
    ContactNikola Šviková, svikova.n@czechglobe.cz, Tel.: 511 192 268
    Year of Publishing2022
    Electronic addresshttps://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309060.pdf
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.