Number of the records: 1  

Rheological and Sensory Properties of Salad Dressings

  1. 1.
    0319506 - ÚH 2009 SK eng A - Abstract
    Štern, Petr - Morávková, T. - Šedivá, A. - Panovská, Z. - Pokorný, J.
    Rheological and Sensory Properties of Salad Dressings.
    [Reologické a sensorické vlastnosti salátových dresinků.]
    Proceedings of the 35th International Conference of SSCHE. Bratislava: Slovak society of chemical engineering, 2008. s. 189-189. ISBN 978-80-227-2903-1.
    [International Conference of SSCHE /35./. 26.05.2008-30.05.2008, Tatranské Matliare]
    R&D Projects: GA AV ČR IAA2060404
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z20600510
    Keywords : psychorheology * food dressing * rheological analysis * sensory analysis
    Subject RIV: BK - Fluid Dynamics

    Five type of dressings were studied. Psychorheological relations were very rare. Different dressings behave differently, so that a generalization of relationships is possible only in special cases, for instance between thixotropy and viscosity perceived after ingesting the sample in the mouth or between thixotropy and flavour.

    Bylo studováno pět typů dresinků. Psychoreologické závislosti byly velmi ojedinělé, protože mezi jednotlivými dresinky byly zjištěny rozdílné vztahy, takže jejich zobecnění je možné pouze v určitých případech, např. mezi tixotropií a viskozitou při vložení do úst nebo mezi tixotropií a chutí.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0168630

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.