Number of the records: 1  

Rybářství v nádržích s rozdílným ekohydrologickým režimem

  1. 1.
    SYSNO ASEP0104280
    Document TypeC - Proceedings Paper (int. conf.)
    R&D Document TypeConference Paper
    TitleRybářství v nádržích s rozdílným ekohydrologickým režimem
    TitleFishery in reservoirs with different ecohydrology
    Author(s) Draštík, Vladislav (HBU-Z)
    Kubečka, Jan (HBU-Z)
    Šovčík, P. (CZ)
    Source TitleVII. Česká ichtyologická konference, sborník příspěvků z odborné konference s mezinárodní účastí. - Vodňany : Jihočeská univerzita, Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický, 2004 / Vykusová B. - ISBN 80-85887-50-9
    Pagess. 180-185
    Number of pages6 s.
    ActionČeská ichtyologická konference /7./
    Event date06.05.2004-07.05.2004
    VEvent locationVodňany
    CountryCZ - Czech Republic
    Event typeEUR
    Languagecze - Czech
    CountryCZ - Czech Republic
    Keywordsanglers catch ; fish species composition ; bream/perch ratio
    Subject RIVDA - Hydrology ; Limnology
    R&D ProjectsGA206/02/0520 GA ČR - Czech Science Foundation (CSF)
    AnnotationRybí obsádka je hodnocena v několika typech přehradních nádrží na území ČR. Druhové složení, početnost a biomasa, získané z úlovků sportovních rybářů, byly srovnávány pomocí mnohorozměrných analýz. Hydrologický režim výrazně ovlivňuje ichtyofaunu nádrže, naproti tomu umělé vysazování ryb do nádrže může uvedené změny zvrátit.
    Description in EnglishFish stocks of some Czech reservoirs were evaluated according to their hydrological regime. Ordination analysis were performed on species composition data, abundance and biomass obtained from Czech Fishing Union to evaluate influence of hydrological regime. Artificial stocking may hide changes in fish stock made by hydrological regime.
    WorkplaceInstitute of Hydrobiology (until 2005)
    ContactVáclava Lavičková, lavickova@hbu.cas.cz, Tel.: 387 775 889
    Year of Publishing2005
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.