Number of the records: 1
Food safety issues of high pressure processed fruit/vegetable juices
- 1.0081718 - ÚVGZ 2007 RIV GB eng J - Journal Article
Houška, M. - Strohalm, J. - Totušek, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Gabrovská, D. - Otová, B. - Gresová, P.
Food safety issues of high pressure processed fruit/vegetable juices.
[Vliv vysokotlakého ošetření na uchovávání ovocno/zeleninových šťáv.]
High Pressure Research. Roč. 27, č. 1 (2007), s. 157-162. ISSN 0895-7959. E-ISSN 1477-2299
R&D Projects: GA MZe QF3287
Institutional research plan: CEZ:AV0Z60870520
Keywords : Vegetable juices * High pressure processing * Food safety * Anti-mutagenic activity
Subject RIV: GM - Food Processing
Impact factor: 0.840, year: 2007
The development of Hazard analysis and critical control points system for production of carrot, red beet and apple/broccoli/orange juice is given together with results of analysis of samples, challenge testing and storage tests. The anti-mutagenic activity in vitro tests are also presented.
Je popsán vývoj systému pro kontrolu kritických bodů a analýzy rizik (HACCP) při výrobě šťáv z mrkve, červené řepy, dále směsné šťávy jablko-pomeranč-brokolice současně s analýzou vzorků a testem skladovatelnosti.Rovněž je prezentována antimutagenní aktivita pomocí testů in vitro.
Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0145501
Number of the records: 1