Number of the records: 1  

Strukturní charakterizace chitin/glukanových komplexů izolovaných z houby Pleurotus sp. a mycelia Aspergillus niger

  1. 1.
    SYSNO ASEP0043834
    Document TypeK - Proceedings Paper (Czech conf.)
    R&D Document TypeConference Paper
    TitleStrukturní charakterizace chitin/glukanových komplexů izolovaných z houby Pleurotus sp. a mycelia Aspergillus niger
    TitleStructural characterization of chitin/glucan complexes from the mushroom Pleurotus sp. and Aspergillus niger mycelium
    Author(s) Spěváček, Jiří (UMCH-V) RID, ORCID
    Synytsya, A. (CZ)
    Brus, Jiří (UMCH-V) RID, ORCID
    Ederová, J. (CZ)
    Čopíková, J. (CZ)
    Source TitlePolysacharidy II. - Praha : Česká společnost chemická a Ústav chemie a technologie sacharidů VŠCHT Praha, 2006
    s. 1-12
    Number of pages12 s.
    Publication formCD ROM - CD ROM
    ActionKonference Polysacharidy II: Struktura a biologické účinky polysacharidů a jejich derivátů
    Event date10.11.2006
    VEvent locationPraha
    CountryCZ - Czech Republic
    Event typeCST
    Languagecze - Czech
    CountryCZ - Czech Republic
    Keywordschitin/glucan complex ; structure ; solid state NMR
    Subject RIVCD - Macromolecular Chemistry
    R&D ProjectsGA525/05/0273 GA ČR - Czech Science Foundation (CSF)
    CEZAV0Z40500505 - UMCH-V (2005-2011)
    AnnotationKombinací 13C NMR spektroskopie pevného stavu, IČ spektroskopie a termických metod byla charakterizována struktura a složení nerozpustných chitin/glukanových komplexů izolovaných z houby Pleurotus sp. a mycelia Aspergillus niger.
    Description in EnglishStructure and composition of insoluble chitin/glucan complexes isolated from the mushroom Pleurotus spstructure, solid state NMR and Aspergillus niger mycelium were characterized by a combination of solid-state 13C NMR spectroscopy, IR spectroscopy and thermal methods.
    WorkplaceInstitute of Macromolecular Chemistry
    ContactEva Čechová, cechova@imc.cas.cz ; Tel.: 296 809 358
    Year of Publishing2007
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.