Number of the records: 1  

Nezapustit kořeny!

  1. 1.
    SYSNO ASEP0604491
    Document TypeR - Review
    R&D Document TypeO - Ostatní
    TitleNezapustit kořeny!
    TitleDo not take root!
    Author(s) Kolár, Robert (UCL-M) RID, ORCID, SAI
    Source TitleČeský jazyk a literatura. - : Západočeská univerzita v Plzni - ISSN 0009-0786
    Roč. 75, Č. 1 (2024), s. 88-89
    Number of pages2 s.
    Publication formPrint - P
    Languagecze - Czech
    CountryCZ - Czech Republic
    KeywordsSufian Massalema ; Czech poetry ; fluid identity ; Olga Tokarczuk
    Subject RIVAJ - Letters, Mass-media, Audiovision
    OECD categorySpecific literatures
    Research InfrastructureCLB III - 90243 - Ústav pro českou literaturu AV ČR, v. v. i.
    Method of publishingOpen access with time embargo (01.01.2027)
    Institutional supportUCL-M - RVO:68378068
    AnnotationBásnická sbírka Možnosti přehlíženého od Sufiana Massalemy se zaměřuje na otázky identity. Identita je pojímána jako fluidní a proměnlivá kategorie. Hlavním motivem sbírky je pohyb, který je vnímaný nejen jako geografické putování mezi různými místy, ale také jako cestování časem a kulturami. Tématem pohybu sbírka odkazuje také k románu Běguni Olgy Tokarczuk.
    Description in EnglishThe poetry collection Možnosti přehlíženého by Sufian Massalema focuses on questions of identity. Identity is perceived as a fluid and changeable category. The central motif of the collection is movement, which is understood not only as geographical travel between various places, but also as a journey through time and cultures. The theme of movement also references Olga Tokarczuk’s novel Flights.
    WorkplaceInstitute of Czech Literature
    ContactPavla Hartmanová, hartmanova@ucl.cas.cz ; Veronika Zemanová, zemanova@ucl.cas.cz, asep@ucl.cas.cz, Tel.: 222 828 135
    Year of Publishing2026
    Electronic addresshttps://ucebnice.fraus.cz/cs/cesky-jazyk-a-literatura/archiv
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.