Number of the records: 1  

Vápník v potravinách určených pro vegany a vegetariány

  1. 1.
    0569255 - ÚIACH 2024 RIV CZ cze J - Journal Article
    Nowáková, L. - Coufalík, Pavel - Zvěřina, O.
    Vápník v potravinách určených pro vegany a vegetariány.
    [Calcium in vegan and vegetarian food.]
    Výživa a potraviny. Roč. 78, č. 1 (2023), s. 2-5. ISSN 1211-846X
    Institutional support: RVO:68081715
    Keywords : calcium * alternative * dairy products * vegan * vegetarian
    OECD category: Analytical chemistry
    Method of publishing: Limited access

    V příspěvku je diskutován obsah vápníku ve výrobcích určených pro vegany a vegetariány s konkrétním zaměřením na rostlinné alternativy mléka a mléčných výrobků. Jsou zmíněny základní informace o vegetariánských způsobech stravování, významu vápníku a jeho dietárních zdrojích. Experimentální část hodnotí obsah vápníku v některých rostlinných alternativách mléka a mléčných výrobků a srovnává jej s obsahem vápníku v mléku a mléčných výrobcích.

    This article discusses calcium in vegan and vegetarian foodstuffs, specifically it focuses on plant-based alternatives of milk and dairy products. It mentions basic information about vegetarian diets, the importance of calcium and its dietary sources. The experimental part evaluates content of calcium in some plant based alternatives to milk and dairy products.
    Permanent Link: https://hdl.handle.net/11104/0340641

     
    FileDownloadSizeCommentaryVersionAccess
    0569255.pdf1448.7 KBAuthor’s postprintrequire
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.