Number of the records: 1
Vápník v potravinách určených pro vegany a vegetariány
- 1.0569255 - ÚIACH 2024 RIV CZ cze J - Journal Article
Nowáková, L. - Coufalík, Pavel - Zvěřina, O.
Vápník v potravinách určených pro vegany a vegetariány.
[Calcium in vegan and vegetarian food.]
Výživa a potraviny. Roč. 78, č. 1 (2023), s. 2-5. ISSN 1211-846X
Institutional support: RVO:68081715
Keywords : calcium * alternative * dairy products * vegan * vegetarian
OECD category: Analytical chemistry
Method of publishing: Limited access
V příspěvku je diskutován obsah vápníku ve výrobcích určených pro vegany a vegetariány s konkrétním zaměřením na rostlinné alternativy mléka a mléčných výrobků. Jsou zmíněny základní informace o vegetariánských způsobech stravování, významu vápníku a jeho dietárních zdrojích. Experimentální část hodnotí obsah vápníku v některých rostlinných alternativách mléka a mléčných výrobků a srovnává jej s obsahem vápníku v mléku a mléčných výrobcích.
This article discusses calcium in vegan and vegetarian foodstuffs, specifically it focuses on plant-based alternatives of milk and dairy products. It mentions basic information about vegetarian diets, the importance of calcium and its dietary sources. The experimental part evaluates content of calcium in some plant based alternatives to milk and dairy products.
Permanent Link: https://hdl.handle.net/11104/0340641
File Download Size Commentary Version Access 0569255.pdf 1 448.7 KB Author’s postprint require
Number of the records: 1