Number of the records: 1  

Stopová speciační analýza arsenu v nápojích. Bakalářská práce

  1. 1.
    SYSNO ASEP0462465
    Document TypeD - Thesis
    R&D Document TypeThe record was not marked in the RIV
    TitleStopová speciační analýza arsenu v nápojích. Bakalářská práce
    TitleTrace speciation analysis of arsenic in beverages
    Author(s) Fajgarová, Aneta (UIACH-O)
    Number of authors1
    Issue dataPraha: Univerzita Karlova v Praze, 2016
    Number of pages30 s.
    Publication formPrint - P
    Languagecze - Czech
    CountryCZ - Czech Republic
    Keywordsspeciation analysis ; atomic absorption spectrometry ; hydride generation ; arsenic, beverages
    Subject RIVCB - Analytical Chemistry, Separation
    R&D ProjectsLH15174 GA MŠMT - Ministry of Education, Youth and Sports (MEYS)
    Institutional supportUIACH-O - RVO:68081715
    AnnotationPředmětem této bakalářské práce bylo stanovení toxikologicky významných specií arsenu ve vybraných nápojích (pivo, víno a jablečné šťávy) s minimální úpravou vzorků, pomocí selektivního generování hydridů, jejich záchytu vymrazováním v kapalném dusíku a detekcí pomocí atomové absorpční spektrometrie.
    Description in EnglishThe aim of this bachelor thesis was to determine the toxicologically important arsenic species in beverages (beer, wine and apple juice) with minimal sample preparation. Determination of arsenic species was performed by selective hydride generation of arsenic hydrides with cryogenic collection under liquid nitrogen and detection by atomic absorption spectrometry.
    WorkplaceInstitute of Analytical Chemistry
    ContactIveta Drobníková, drobnikova@iach.cz, Tel.: 532 290 234
    Year of Publishing2017
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.