Number of the records: 1  

The effect of weaning on the clonality of alphabeta T- cell receptor T cells in intestine of GF and SPF mice

  1. 1.
    0096831 - MBÚ 2008 RIV GB eng J - Journal Article
    Probert, Ch. S. J. - Williams, A. M. - Štěpánková, Renata - Tlaskalová, Helena - Phillips, A. - Bland, P. W.
    The effect of weaning on the clonality of alphabeta T- cell receptor T cells in intestine of GF and SPF mice.
    [Vliv odstavu na vývoj alpha-beta T buněčného receptoru T buněk ve střevě GF a SPF myší.]
    Developmental and Comparative Immunology. Roč. 31, č. 6 (2007), s. 606-617. ISSN 0145-305X. E-ISSN 1879-0089
    R&D Projects: GA ČR GA303/04/0849
    Grant - others:XE(XE) QLGI-199-00050
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z50200510
    Keywords : t cells * development * intestinal flora
    Subject RIV: EE - Microbiology, Virology
    Impact factor: 3.155, year: 2007

    To define the relative effects of bacteria and food antigens in early life, we examined TCR diversity in the intestine SPF and GF mice. In SPF mice the repertoire was polyclonal shortly after birth in the small and large intestine. In contrast, in GF mice the repertoire was oligoclonal after birth, and remained restricted. In SPF conditions, the intestine is seeded with a diverse T –cell population that becomes oligoclonal around the time weaning: secondly, that GF mice were oligoclonal at each time point

    Proto, abychom určili podíl střevní mikroflóry a potravních antigenů v imunologickém vývoji střevní tkáně, jsme u myší osazených SPF mikroflórou a u myší bezmikrobních jsme stanovili rozmanitost TCR( T buněčných receptorů).U SPF myší krátce po porodu byl charakter TCR receptorů polykolnální, krátce po porodu v tenkém i tlustém střevu.Po odstavu zde byly změny k oligoklonálnímu charakteru. Zatímco u GF (bezmikrobních) myší byl tento charakter TCR receptorů oligoklonální po porodu i po odstavu na pevnou dietu
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0156102

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.