Number of the records: 1
Superkritická extrakce kapalin – nová progresivní metoda v pivovarské analytice. Část II. - Možnosti uplatnění superkritické extrakce kapalin při analýze senzoricky aktivních látek v pivě
- 1.0042015 - ÚIACH 2007 RIV CZ cze, eng J - Journal Article
Čulík, J. - Horák, T. - Čejka, P. - Jurková, M. - Kellner, V. - Karásek, Pavel - Ostrá, Elena V.
Superkritická extrakce kapalin – nová progresivní metoda v pivovarské analytice. Část II. - Možnosti uplatnění superkritické extrakce kapalin při analýze senzoricky aktivních látek v pivě.
[Supercritical fluid extraction – new progressive method in brewing analytics. Part II. – The options of utilizing supercritical fluid extraction to analyze sensory active substances in beer.]
Kvasný průmysl. Roč. 52, č. 5 (2006), s. 142-147. ISSN 0023-5830.
[Pivovarsko-sladařský seminář /32./. Plzeň, 13.10.2004-14.10.2004]
Institutional research plan: CEZ:AV0Z40310501
Keywords : supercritical fluid extraction * SFE of liquids * sensory active substances
Subject RIV: CB - Analytical Chemistry, Separation
V článku jsou prezentovány první výsledky dosažené při extrakci senzoricky aktivních látek (alkoholů, mastných kyselin a jejich esterů) z piva.
In the article, the first results of extracting sensory substances from beer (alcohols, fatty acids and their esters) are presented.
Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0135336
Number of the records: 1