Number of the records: 1  

Stanovení útlumu napěťového pulzu u čokolády s rozdílnou tloušťkou vzorku

  1. 1.
    0556910 - ÚT 2023 RIV CZ cze V - Research Report
    Buchar, Jaroslav - Trnka, Jan - Kober, Jan
    Stanovení útlumu napěťového pulzu u čokolády s rozdílnou tloušťkou vzorku.
    [Determination of stress wave pulse attenuation in chocolate with different sample thickness.]
    Praha: Mendelova univerzita v Brně, 2021. 60 s. Z-1632/21.
    Institutional support: RVO:61388998
    Keywords : chocolate * pulse attenuation * split Hopkinson pressure bar
    OECD category: Applied mechanics

    Ve zprávě jsou uvedeny výsledky studia útlumu mechanického napěťového pulsu ve vzorcích pěti druhů čokolády, kdy každý druh měl pět různých tlouštěk. Jde o údaje stanovené na základě hospodářské smlouvy mezi Ústavem termomechaniky AV ČR a Mendelovy univerzity v Brně. Práce navazují na výsledky dřívějších výzkumů provedených rovněž na základě smlouvy mezi zmíněnými institucemi. Vzorky čokolád byly zatěžovány jak metodou Hopkinsonovy měrné dělené tyče (HMDT), tak metodou přímého zatěžování Hopkinsonovy měrné dělené tyče. Výsledky měření jsou zpracovány v časové i frekvenční oblasti.

    The report presents the results of an analysis of the attenuation of a mechanical pulse in samples of five types of chocolate, where each type had five different thicknesses. These are data established on the basis of an economic contract between the Institute of Thermomechanics of the Academy of Sciences of the Czech Republic and the Mendel University in Brno. The chocolate samples were loaded using both the Split Hopkinson Pressure Bar (SHPB) and the Hopkinson measuring split bar direct loading method. The measurement results are processed in the time and frequency domains.
    Permanent Link: https://hdl.handle.net/11104/0340230

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.