Number of the records: 1  

Možnosti využití odpadů z vinařství pro produkty s přidanou hodnotou.

  1. 1.
    0495512 - ÚCHP 2019 CZ cze C - Conference Paper (international conference)
    Topiař, Martin - Zachová, Zdeňka
    Možnosti využití odpadů z vinařství pro produkty s přidanou hodnotou.
    [Recovering of Viticulture Wastes Into Value-added Products.]
    Book of Abstracts. Prague: Czech Society of Industrial Chemistry, 2018, č. článku P.8. ISBN 978-80-86238-83-8.
    [International Conference on Chemical Technology /6./. Mikulov (CZ), 16.04.2018-18.04.2018]
    R&D Projects: GA TA ČR(CZ) TJ01000249
    Institutional support: RVO:67985858
    Keywords : viticulture * wooden briquettes * extraction techniques
    OECD category: Chemical engineering (plants, products)

    Příspěvek se zabývá porovnáním účinnosti extrakčních metod za účelem zjištění jejich vhodné kombinace pro zpracování usušené matoliny. Výsledky získané z extrakce matoliny, réví a třapin budou následně sloužit k návrhu provozní aparatury zpracovávající vinařské odpady pocházející z České Republiky.

    Viticulture has a very rich tradition in the Czech Republic, especially in South Moravia. During the production of wine, as in any other industry, different types of wastes are produced. These are, for example, the remains of must-pressing, the so-called grape marc, which is usually used on the compost or the wood mass produced by the pruning of the vineyards, called grape cane, which are pressed into wooden briquettes. Within our project, we are dealing with the possibilities of combining extraction techniques for the treatment of grape marc and grape cane in order to obtain extracts rich in biologically active substances (resveratrol, viniferine).
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0288478

     
    FileDownloadSizeCommentaryVersionAccess
    SKMBT_C22018101612010.pdf19489.8 KBPublisher’s postprintopen-access
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.