Number of the records: 1  

Jak organické látky produkované fytoplanktonem ovlivňují procesy úpravy vody?

  1. 1.
    0459891 - ÚH 2017 RIV CZ cze K - Conference Paper (Czech conference)
    Pivokonský, Martin - Janda, V.
    Jak organické látky produkované fytoplanktonem ovlivňují procesy úpravy vody?
    [What is the impact of algal organic matter on drinking water treatment processes?]
    Sborník konference Pitná voda 2016. České Budějovice: WE&T Team, 2016, s. 49-61. ISBN 978-80-905238-2-1.
    [Konference Pitná voda. Tábor (CZ), 23.05.2016-26.05.2016]
    Institutional support: RVO:67985874
    Keywords : AOM (Algal Organic Matter) * coagulation * drinking water treatment
    Subject RIV: BK - Fluid Dynamics

    Příspěvek se zabývá složením a vlivem organických látek produkovaných fytoplanktonem, tzv. AOM (Agal Organic Matter) na koagulaci při úpravě vody. Popsán je charakter a složení AOM s ohledem na procesy úpravy vody, především pak zastoupení peptidů/proteinů a sacharidů, velikost molekul AOM, afinita k vodě, přítomnost funkčních skupin a velikost povrchového náboje. Dále se příspěvek zabývá odstranitelností AOM koagulací, její inhibicí pomocí tvorby povrchových ligandových komplexů s produkty hydrolýzy koagulačních činidel a také vlivem AOM na koagulaci ostatních ve vodě přítomných znečišťujících příměsí.

    The paper is focused on the influence of AOM (Algal Organic Matter) on coagulation during drinking water treatment. Composition and properties of AOM are discussed as well as the impact of these compounds on the mechanisms and efficacy of coagulation.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0260051

     
    FileDownloadSizeCommentaryVersionAccess
    Pivokonský, Jak organické látky produkované fytoplanktonem ovlivňují..., 2016.pdf1987.6 KBAuthor´s preprintrequire
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.