Number of the records: 1  

Způsob získávání extraktů s obsahem europia a yttria

  1. 1.
    0367326 - ÚCHP 2012 RIV cze P - Patent Document
    Gruber, Václav - Rousková, Milena - Heyberger, Aleš - Staf, M.
    Způsob získávání extraktů s obsahem europia a yttria.
    [Method for Reclaiming of Organic Extracts Containing Europium and Yttrium Ions.]
    2011. Owner: Ústav chemických procesů AV ČR, v. v. - SAFINA, Vestec, a.s. Date of the patent acceptance: 14.12.2011. Patent Number: 302854
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z40720504
    Keywords : europium * yttrium * liquid-liquid extraction
    Subject RIV: CI - Industrial Chemistry, Chemical Engineering
    http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1607034&lan=cs

    Způsob získávání extraktů s obsahem Eu a Y ze suroviny obsahující kyselé anorganické vodné výluhy z luminoforového koncentrátu při recyklaci barevných obrazovek televizorů a monitorů založený na protiproudé kontinuální extrakci, s následným propíráním extraktu zředěnou minerální kyselinou z kyselých vodných výluhů obsahujících anorganickou kyselinu a vodu , extrakčním činidlem sestávajícím z kyseliny bis-(2-etylhexyl)fosforečné a kapalných alifatických uhlovodíků, podle kterého se takto upravená směs extrahuje v extrakční protiproudé koloně se dvěma rozsazujicími koncovými sekcemi a dvěma vstupy vodné fáze a jedním vstupem organické fáze.

    Method for reclaiming of organic extracts containing europium and yttrium from acidic aqueous leaching liquors obtained from luminophor concentrate from reprocessed CRT displays. Method is based on continuous counter-current extraction with subsequent washing of extract by diluted mineral acid solutions ,while extraction agent consists of bis-(2-ethylhexyl)phosphoric acid and liquid aliphatic hydrocarbons. This mixture is extracted in counter-current column with two settling zones and two inlets of aqueous phases and one inlet of organic phase.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0202050

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.