Number of the records: 1  

Reologie vysokoviskózních potravinářských hmot

  1. 1.
    0366133 - ÚH 2012 RIV CZ cze C - Conference Paper (international conference)
    Štern, Petr - Vlasák, Pavel
    Reologie vysokoviskózních potravinářských hmot.
    [Rheology of high viscous food substances.]
    Sborník CHISA 2011. Praha: Česká společnost chemického inženýrství, 2011, s. 118. ISBN 978-80-905035-0-2.
    [Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2011 /58./. Srní, Šumava (CZ), 24.10.2011-27.10.2011]
    R&D Projects: GA MPO FR-TI1/156
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z20600510
    Keywords : rheology * food substances * collagen * viscoelasticity * viscoplasticity
    Subject RIV: BK - Fluid Dynamics

    Reologické vlastnosti vysokoviskózních potravinářských hmot, především živočišného původu, výrazně ovlivňují jejich přípravu, homogenizaci a zpracování. U vybrané hmoty byl proveden komplexní reologický popis tokového chování při technologii jejího zpracování. Na základě zjištěných výsledků lze konstatovat, že výraznější vliv má viskoelasticita než viskozita.

    Rheological properties of high viscous food substances, mainly of animal origin, greatly influenced their preparation, homogenization and processing. By collagen substances were studied the complex of rheological properties by their processing. We have determined, that the viscoelasticity have the bigger influence that dynamic viscosity.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0201212

     
    FileDownloadSizeCommentaryVersionAccess
    Štern_Vlasák_Reologie vysokoviskózních potravinářských hmot_CHISA 2011.pdf01.1 MBPublisher’s postprintrequire
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.