Number of the records: 1  

Omega 3 mastné kyseliny v diabetologii

  1. 1.
    0364500 - FGÚ 2012 RIV CZ cze J - Journal Article
    Kopecký, Jan
    Omega 3 mastné kyseliny v diabetologii.
    [Omega-3 Fatty acids in diabetology.]
    Interní medicína pro praxi. Roč. 13, Suppl.B (2011), B60-B64. ISSN 1212-7299
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z50110509
    Keywords : Omega-3 PUFA * sea fish * cardiovascular disease
    Subject RIV: FB - Endocrinology, Diabetology, Metabolism, Nutrition

    Omega 3 polynenasycené mastné kyseliny z mořských ryb, zejména EPA a DHA, působí protizánětlivě, hypolipidemicky a snižují úmrtnost na kardiovaskulární onemocnění. Vzhledem k relativně vysoké incidenci kardiovaskulárních onemocnění u diabetiků je zejména u těchto pacientů zapotřebí zvýšit příjem EPA a DHA, buď pomocí potravinových doplňků, anebo ještě lépe zařazením dvou jídel z tučných mořských ryb do jídelníčku každý týden

    Omega 3 PUFA from sea fish, especially EPA and DHA, exhibit anti-inflammatory and hypolipidemic effects and decrease mortality in cardiovascular diseases. Due to relative high incidence of cardiovascular disease in diabetic patients, is necessary to increase intake of EPA and DHA, either by fish-oil supplements or by eating sea fish twice a weak in these patients
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0199970

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.