Number of the records: 1  

Microwave Photochemistry V: Low-Pressure Batch and Continuous-Flow Microwave Photoreactors with Quartz Mercury Electrodeless Discharge Lamps. Photohydrolysis of Mono-Chloroacetic Acid

  1. 1.
    0338229 - ÚCHP 2010 RIV GB eng J - Journal Article
    Církva, Vladimír - Relich, Stanislav - Hájek, Milan
    Microwave Photochemistry V: Low-Pressure Batch and Continuous-Flow Microwave Photoreactors with Quartz Mercury Electrodeless Discharge Lamps. Photohydrolysis of Mono-Chloroacetic Acid.
    [Mikrovlnná fotochemie V: Nízkotlaký vsádkový a průtokový mikrovlnný fotoreaktor s křemennými rtuťovými bezelektrodovými výbojkami. Fotohydrolýza mono-chloroctové kyseliny.]
    Journal of Chemical Technology and Biotechnology. Roč. 85, č. 2 (2010), s. 185-191. ISSN 0268-2575. E-ISSN 1097-4660
    R&D Projects: GA ČR GA104/07/1212
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z40720504
    Keywords : microwave * photochemistry * mono-chloroacetic acid
    Subject RIV: CI - Industrial Chemistry, Chemical Engineering
    Impact factor: 1.818, year: 2010

    Low-pressure batch and continuous-flow microwave photoreactors were equipped with microwave powered quartz mercury electrodeless discharge lamps (Hg-EDLs). Photohydrolysis of aqueous mono-chloroacetic acid (MCAA) into hydroxyacetic acid and HCl was chosen as the model reaction to evaluate these photoreactors. The effects of operational parameters on the MCAA photolysis through a UV/MW process were investigated.

    Nízkotlaký vsádkový a průtokový mikrovlnný fotoreaktor byl opatřen křemennými rtuťovými bezelektrodovými výbojkami (Hg-EDLs). Fotohydrolýza vodného roztoku mono-chloroctové kyseliny (MCAA) na hydroxyoctovou kyselinu a HCl byla vybrána jako modelová reakce s cílem ohodnotit tyto fotoreaktory. Zkoumán byl vliv operačních parametrů na fotolýzu MCAA v UV/MW procesu.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0182065

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.