Number of the records: 1  

Biomateriál na bázi nanovlákenné vrstvy a způsob jeho přípravy

  1. 1.
    0336485 - ÚEM 2010 RIV CZ cze P - Patent Document
    Lesný, Petr - Syková, Eva - Michálek, Jiří - Přádný, Martin - Jirsák, O. - Martinová, L.
    Biomateriál na bázi nanovlákenné vrstvy a způsob jeho přípravy.
    [Biomaterial based on nanofibrillar layers and method of preparation thereof.]
    Česká republika: Úřad průmyslového vlastnictví, 2009. Owner: Ústav experimentální medicíny AV ČR, v. v. i., Ústav makromolekulární chemie AV ČR, v. v. i., Technická univerzita v Liberci. Date of the patent registration: 23.01.2007. Date of the patent acceptance: 27.08.2009. Patent Number: 301002
    R&D Projects: GA MŠMT 1M0538
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z50390512; CEZ:AV0Z50390703; CEZ:AV0Z40500505
    Keywords : biomaterial based on nanofibrillar layers
    Subject RIV: FH - Neurology

    Řešení se týká biomateriálu na bázi nanovlákenné vrstvy sestávajícího z nanovlákenné vrstvy porostlé na jedné straně živými buňkami, které jsou funkčně polarizované, přičemž nanovlákenná vrstva je tvořena syntetickými polymery nebo kopolymery monomerů vybraných ze skupiny zahrnující estery kyseliny methakarylové, amidy kyseliny methakrylové, urethany vinylalkohol a monomery odvozené od kyseliny mléčné a jejich derivátů; dále je popsán způsob jeho přípravy.

    Object of the present invention is a biomaterial based on nanofibrillar layers, consisting of one nanofibrillar layer overgrown with living cells on one side, wherein the cells are functionally polarized, wherein the nanofibrillar layer is formed by synthetic polymers or co-polymers of monomers selected from the group comprising methacrylic acid esters, methacrylic acid amides, poly urethanes, polyvinyl alcohols and polymers derived from lactic acid and its derivatives. It is an aspect of the invention that the nanofibrillar layer is non-woven, described is its preparation.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0180708

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.