Number of the records: 1  

Improved identification of hordeins by cysteine alkylation with 2-bromoethylamine, SDS-PAGE and subsequent in-gel tryptic digestion

  1. 1.
    0331704 - ÚIACH 2010 RIV GB eng J - Journal Article
    Řehulková, Helena - Marchetti-Deschmann, M. - Pittenauer, E. - Allmaier, G. - Řehulka, Pavel
    Improved identification of hordeins by cysteine alkylation with 2-bromoethylamine, SDS-PAGE and subsequent in-gel tryptic digestion.
    [Vylepšená identifikace hordeinů pomocí alkylace cysteinu 2-bromethylaminu, SDS-PAGE a následnému in-gel štěpení.]
    Journal of Mass Spectrometry. Roč. 44, č. 11 (2009), s. 1613-1621. ISSN 1076-5174. E-ISSN 1096-9888
    R&D Projects: GA MŠMT 1M0570; GA MŠMT 1M06030
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z40310501
    Keywords : cysteine alkylation * 2-bromoethylamine (BEA) * hordeins * protein identification
    Subject RIV: CB - Analytical Chemistry, Separation
    Impact factor: 3.411, year: 2009

    The improvement of proteomic identification of hordeins (major storage protein of barley) is described. The approach is based on the increase of number of cleavage sites by chemical modification of cysteines with 2-bromoethylamine.

    V práci je popisována možnost zlepšení identifikace hordeinů (hlavní zásobní proteiny ječmene). Postup je založen na zvýšení počtu štěpných míst pomocí chemické modifikace cysteinů 2-bromethylenem.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0177151

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.