Number of the records: 1  

Impinging Jet Heat Transfer Experiments – Quantitative Evaluation Using Thermochromic Liquid Crystals

  1. 1.
    0306594 - ÚT 2009 RIV CZ eng C - Conference Paper (international conference)
    Tesař, Václav - Randa, Zdeněk
    Impinging Jet Heat Transfer Experiments – Quantitative Evaluation Using Thermochromic Liquid Crystals.
    [Experimenty s přestupem tepla v impaktním proudu – kvantitativní vyhodnocení využitím termochromních kapalných krystalů.]
    Conference TOPICAL PROBLEMS OF FLUID MECHANICS 2008. Praha: Ústav termomechaniky AV ČR, v. v. i., 2008 - (Příhoda, J.; Kozel, K.), s. 117-120. ISBN 978-80-87012-09-3.
    [Topical Problems of Fluid Mechanics 2008. Praha (CZ), 20.02.2008-22.02.2008]
    R&D Projects: GA ČR GA101/07/1499
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z20760514
    Keywords : impaktní proudění * kapalné krystaly * sdílení tepla
    Subject RIV: BK - Fluid Dynamics

    The authors introduced a new approach to the studies of heat transfer by impinging jets. The boundary condition kept constant is the temperature inside the cooled (or heated) body at locations sufficiently far from the impingement. The experiments involved the processing of the information based on the calibration of the liquid crystals. For comparison, essentially the same impinging jet configuration was investigated using the earlier method of constant heat flux.

    Autoři přišli s novým přístupem ke studiu přestupu tepla v impaktním proudění. Proud vzduchu dopadá na objekt jímž protéká kapalina z termostatu s průběžně měněnou teplotou. Okrajová podmínka je tak teplota v objektu v místech dostatečně vzdálených od impaktní oblasti. Experimenty zahrnují kompletní zpracování získané barevné informace využitím předem provedené kalibrace. Pro porovnání, v podstatě tatáž konfigurace impaktního proudění byla pak také vyšetřována využitím dříve známé metody s konstantním tepelným tokem.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0159574


     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.