Number of the records: 1
Investigation of protein composition of barley by gel electrophoresis and MALDI mass spectrometry with regard to the malting and brewing process
- 1.0306235 - ÚIACH 2008 RIV GB eng J - Journal Article
Bobálová, Janette - Šalplachta, Jiří - Chmelík, Josef
Investigation of protein composition of barley by gel electrophoresis and MALDI mass spectrometry with regard to the malting and brewing process.
[Sledování proteinového složení ječmene pomocí gelové elektroforézy a MALDI hmotnostní spektrometrie v průběhu sladování a při výrobě piva.]
Journal of the Institute of Brewing. Roč. 114, č. 1 (2008), s. 22-26. ISSN 0046-9750. E-ISSN 2050-0416
R&D Projects: GA MŠMT 1M0570
Institutional research plan: CEZ:AV0Z40310501
Keywords : barley * protein pattern * MALDI
Subject RIV: CB - Analytical Chemistry, Separation
Impact factor: 0.759, year: 2008
The protein composition of barley partly determines its quality in terms of malting. For this reason, the water-soluble proteins of two barley cultivars were investigated.
Proteinové složení ječmene částečně ovlivňuje kvalitu sladování. Tento fakt byl příčinou sledování ve vodě rozpustných proteinů u dvou vybraných odrůd.
Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0159319
Number of the records: 1