Number of the records: 1  

Impact of DIC Treatment of Tea Leaves on Their Infusion in Water at Room Temperature

  1. 1.
    0105045 - UCHP-M 20040299 RIV FR eng C - Conference Paper (international conference)
    Czyzak, Z. - Sobolík, Václav - Hoogland, H. - Allaf, K.
    Impact of DIC Treatment of Tea Leaves on Their Infusion in Water at Room Temperature.
    [Vliv zpracování čajových lístků řízenou expanzí do vakua na jejich vodný odvar při pokojové teplotě.]
    Book of Abstracts. Nantes: TEC&DOC, 2004, s. 115-123. ISBN 2-7430-0754-0.
    [rencontres Agoral Nantes 2004 /16./. Nantes (FR), 30.11.2004-01.12.2004]
    Grant - others:DIC SME(XE) IPS/2000/00087
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z4072921
    Keywords : instantaneous controlled pressure drop * tea leaves * extraction
    Subject RIV: CI - Industrial Chemistry, Chemical Engineering

    Tea contains many healthy compounds. Among them, the catechins act as important antioxidants. We are looking for a treatment of tealeaves in order to improve industrial extraction process and infusion, especially at room temperature. The instantaneous controlled pressure drop process DIP is convenient for this aim.

    Čaj obsahuje mnohé molekuly s terapeutickým účinkem, např. katechiny, které působí jako antioxidanty. Tato práce sleduje vývoj procedury pro výrobu čajového nálevu za pokojových teplot. Za tímto účelem byla studována technologie s řízenou expanzí do vakua.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0012298

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.