Number of the records: 1  

Warming of olive oil processed by high hydrostatic pressure

  1. 1.
    0104253 - FZU-D 20040595 RIV GB eng J - Journal Article
    Houška, M. - Kubásek, M. - Strohalm, J. - Landfeld, A. - Kamarád, Jiří
    Warming of olive oil processed by high hydrostatic pressure.
    [Ohřev olivového oleje zpracovaného vysokým hydrostatickým tlakem.]
    High Pressure Research. Roč. 24, č. 2 (2004), s. 303-308. ISSN 0895-7959. E-ISSN 1477-2299
    R&D Projects: GA MZe EP9026
    Keywords : olive oil * food processing * high pressure * warming
    Subject RIV: GM - Food Processing
    Impact factor: 0.504, year: 2004

    The temperature increase of olive oil induced by quasi-adiabatic compression has been measured in high-pressure apparatus for a study of food processing. The parameters for simple mathematical modelling of thermal conditions in the oil during its pressure processing were derived. The general use of the mathematical model in the pressure technology of the food processing is discussed

    Ve vysokotlaké aparatuře určené pro zpracování potravin byl měřen vzrůst teploty olivového oleje vyvolaný kvazi-adiabatickým stlačením. Byly získány parametry potřebné pro jednoduchý matematický model teplotních podmínek během zpracování vysokými tlaky. Bylo diskutováno použití matematických modelů v technologii vysokotlakého zpracování potravin
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0011527

     
     

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.