Number of the records: 1  

Determination of carbohydrates in juices by capillary electrophoresis, high-performance liquid chromatography, and matrix-assisted laser desorption/ionization-time of flight-mass spectrometry

  1. 1.
    0102284 - UIACH-O 20043059 RIV DE eng J - Journal Article
    Cabálková, Jana - Žídková, Jitka - Přibyla, Lubomír - Chmelík, Josef
    Determination of carbohydrates in juices by capillary electrophoresis, high-performance liquid chromatography, and matrix-assisted laser desorption/ionization-time of flight-mass spectrometry.
    [Stanovení karbohydrátů v džusech kapilární elektroforézou, vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií a MALDI-TOF hmotnostní spektrometrií.]
    Electrophoresis. Roč. 25, č. 3 (2004), s. 487-493. ISSN 0173-0835. E-ISSN 1522-2683
    R&D Projects: GA ČR GA526/03/1182
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z4031919
    Keywords : capillary electrophoresis with indirect detection * juices * major carbohydrate profile
    Subject RIV: CB - Analytical Chemistry, Separation
    Impact factor: 3.743, year: 2004

    The objective of this work was to develop a sample preparation procedure for determination of the carbohydrate profiles in commercial juice samples by three principally different analytical methods: capillary electrophoresis (CE) with indirect detection, high-performance liquid chromatography (HPLC), and matrix-assisted laser desorption/ionization-time of flight-mass spectrometry (MALDI-TOF-MS). The preparation and purification of juice samples prior to analysis is described. The method using Carrez reagents was found to be an efficient preparation tool for all three methods

    Předmětem této práce bylo vyvinout způsob přípravy vzorku pro stanovení profilu karbohydrátů ve vzorcích džusů třemi principálně odlišnými analytickými metodami: kapilární elektroforézou (CE) s nepřímou detekcí, vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií (HPLC) a matrix-assisted laser desorption/ionization-time of flight hmotnostní spektrometrií (MALDI-TOF-MS). Je popsána příprava a čištění vzorků džusů před analýzou. Bylo shledáno, že metoda používající Carrezovo činidlo je účinným způsobem přípravy pro všechny tři studované metody
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0009639

     
     

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.