Number of the records: 1  

Dietary Polyunsaturated Fatty Acids Alter Myocardial Protein Kinase C Expression and Affect Cardioprotection Induced by Chronic Hypoxia

  1. 1.
    0084052 - FGÚ 2008 RIV US eng J - Journal Article
    Hlaváčková, M. - Neckář, Jan - Ježková, J. - Balková, P. - Staňková, B. - Nováková, O. - Kolář, František - Novák, F.
    Dietary Polyunsaturated Fatty Acids Alter Myocardial Protein Kinase C Expression and Affect Cardioprotection Induced by Chronic Hypoxia.
    [Dieta obohacená o polynenasycené mastné kyseliny ovlivňuje expresi protein kinázy C a kardioprotektivní účinek chronické hypoxie.]
    Experimental Biology and Medicine. Roč. 232, č. 6 (2007), s. 823-832. ISSN 1535-3702. E-ISSN 1535-3699
    R&D Projects: GA ČR(CZ) GA305/04/0465; GA MŠMT(CZ) 1M0510
    Grant - others:GA UK(CZ) 110/2005/C/PrF
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z50110509
    Keywords : chronic intermittent hypoxia * cardioprotection * PKC
    Subject RIV: ED - Physiology
    Impact factor: 1.979, year: 2007

    We examined the influence of dietary fatty acid classes on the expression of protein kinase C δ and ε in relation to cardioprotective effects of chronic intermittent hypoxia in rats. Our results showed that lipid diets modify the infarct size-limiting effect of chronic intermittent hypoxia by a mechanism that involves the PKCδ-dependent pathway

    Studovali jsme vliv diet o různém lipidovém složení na expresi protein kinázy C δ a ε a kardioprotektivní účinek chronické intermitentní hypoxie u potkanů. Výsledky ukázaly, že lipidovém složení diety modifikuje kardioprotektivní účinek chronické intermitentní hypoxie mechanismem zahrnující protein kinázu C δ
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0147079

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.