Number of the records: 1  

Comparing CO2 Storage and Advection Conditions at Night at Different Carboeuroflux Sites

  1. 1.
    0024764 - ÚFA 2006 RIV NL eng J - Journal Article
    Aubinet, M. - Berbigier, P. - Bernhofer, C. - Cescatti, A. - Feigenwinter, C. - Granier, A. - Grünwald, T. - Havránková, Kateřina - Heinesch, B. - Longdoz, B. - Marcolla, B. - Montagnani, L. - Sedlák, Pavel
    Comparing CO2 Storage and Advection Conditions at Night at Different Carboeuroflux Sites.
    [Porovnání podmínek noční akumulace a advekce CO2 v různých výzkumných lokalitách projektu CARBOEUROFLUX.]
    Boundary Layer Meteorology. Roč. 116, - (2005), s. 63-94. ISSN 0006-8314. E-ISSN 1573-1472
    R&D Projects: GA AV ČR(CZ) KJB3087301
    Grant - others:Carboeuroflux(XE) EVK-2-CT-1999-00032
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z30420517; CEZ:AV0Z6087904
    Keywords : Advection * CO2 storage * Forest ecosystems
    Subject RIV: DG - Athmosphere Sciences, Meteorology
    Impact factor: 1.414, year: 2005

    Anemometer and CO2 concentration data from temporary campaigns performed at six CARBOEUROFLUX forest sites were used to estimate the importance of non-turbulent fluxes in nighttime conditions. While storage was observed to be significant only during periods of both low turbulence and low advection, the advective fluxes strongly influence the nocturnal CO2 balance, with the exception of almost flat and highly homogeneous sites.

    Anemometrická data a koncentrace CO2 měřené během časově omezených kampaní na šesti lesních výzkumných lokalitách projektu CARBOEUROFLUX byly použity k posouzení významu nočních toků jiné než turbulentní povahy. Zatímco akumulace je významná jen při současném výskytu slabé turbulence a malé advekce, advekční toky výrazně ovlivňují noční bilanci CO2, s výjimkou lokalit v rovinném terénu s vysoce homogenním porostem.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0115255

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.