Number of the records: 1  

PŘÍRODNÍ LÁTKY SVÍRAVÉ A TRPKÉ CHUTI

  1. 1.
    0438181 - ÚEB 2015 RIV CZ cze J - Journal Article
    Čopíková, J. - Wimmer, Zdeněk - Lapčík, O. - Cahlíková, L. - Opletal, L. - Moravcová, J. - Drašar, P.
    PŘÍRODNÍ LÁTKY SVÍRAVÉ A TRPKÉ CHUTI.
    [Naturally Occurring Astringent Compounds.]
    Chemické listy. Roč. 108, č. 11 (2014), s. 1053-1057. ISSN 0009-2770. E-ISSN 1213-7103
    Institutional support: RVO:61389030
    Keywords : OBJECTIVE EVALUATION * PHENOLIC-COMPOUNDS * TASTE INTENSITIES
    Subject RIV: GM - Food Processing
    Impact factor: 0.272, year: 2014
    http://www.chemicke-listy.cz/docs/full/2014_11_1053-1057.pdf

    Přehled přírodních látek trpké a svíravé chuti ukazuje zajímavost této skupiny obnovitelných materiálů, přispívá k poznání biodiversity sekundárních metabolitů a může přispět k inspiraci, například potravinářských a farmaceutických chemiků při hledání nových možností využití takových látek v praxi.

    A brief survey of the naturally occurring astringent compounds aims to show the importance of this group of renewable materials to contribute to the knowledge of the biodiversity of secondary metabolites that can be utilized among others, in food, cosmetic and pharmaceutical industry. The beauty and biodiversity of this group of mostly secondary metabolites are illustrated. The article is also aimed as teaching tool for teachers and students.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0241646

     
    FileDownloadSizeCommentaryVersionAccess
    2014_Copikova_CHEMICKE LISTY_1053.pdf1319.6 KBOtheropen-access
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.