Number of the records: 1
PŘÍRODNÍ LÁTKY SVÍRAVÉ A TRPKÉ CHUTI
- 1.0438181 - ÚEB 2015 RIV CZ cze J - Journal Article
Čopíková, J. - Wimmer, Zdeněk - Lapčík, O. - Cahlíková, L. - Opletal, L. - Moravcová, J. - Drašar, P.
PŘÍRODNÍ LÁTKY SVÍRAVÉ A TRPKÉ CHUTI.
[Naturally Occurring Astringent Compounds.]
Chemické listy. Roč. 108, č. 11 (2014), s. 1053-1057. ISSN 0009-2770. E-ISSN 1213-7103
Institutional support: RVO:61389030
Keywords : OBJECTIVE EVALUATION * PHENOLIC-COMPOUNDS * TASTE INTENSITIES
Subject RIV: GM - Food Processing
Impact factor: 0.272, year: 2014
http://www.chemicke-listy.cz/docs/full/2014_11_1053-1057.pdf
Přehled přírodních látek trpké a svíravé chuti ukazuje zajímavost této skupiny obnovitelných materiálů, přispívá k poznání biodiversity sekundárních metabolitů a může přispět k inspiraci, například potravinářských a farmaceutických chemiků při hledání nových možností využití takových látek v praxi.
A brief survey of the naturally occurring astringent compounds aims to show the importance of this group of renewable materials to contribute to the knowledge of the biodiversity of secondary metabolites that can be utilized among others, in food, cosmetic and pharmaceutical industry. The beauty and biodiversity of this group of mostly secondary metabolites are illustrated. The article is also aimed as teaching tool for teachers and students.
Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0241646
File Download Size Commentary Version Access 2014_Copikova_CHEMICKE LISTY_1053.pdf 1 319.6 KB Other open-access
Number of the records: 1