Number of the records: 1  

Způsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem

  1. 1.
    0554775 - ÚVGZ 2022 RIV cze P - Patent Document
    Houška, M. - Kýhos, K. - Strohalm, J. - Landfeld, A. - Halama, R. - Adámek, L. - Průchová, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Totušek, J.
    Způsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem.
    [Method of producinging non - alcoholic grape juice enriched with resveratrol.]
    2021. Owner: Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i., Česká republika Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Česká republika Masarykova univerzita, Ústav systémové biologie a ekologie AV ČR, v. v. i., Vinařství Valtice, s.r.o. Date of the patent acceptance: 24.11.2021. Patent Number: 309060
    Institutional support: RVO:86652079
    Keywords : grape juice * resveratrol
    OECD category: Food and beverages
    https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309060.pdf

    Způsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem, spočívá v tom, že resveratrol se rozpustí v etanolu, vzniklý roztok se vmíchá do předem upravené hroznové šťávy v maximálním množství 0,5 % obj. Takto upravená hroznová šťáva se mikrobiálně stabilizuje vysokotlakou pasterací nebo vysokonapěťovými pulzy nebo zamražením.

    The process for producing non-alcoholic grape juice enriched with resveratrol consists of dissolving resveratrol in ethanol, a maximum of 0.5% by volume of this solution is mixed into pre-treated grape juice. This treated grape juice is microbially stabilized by high-pressure pasteurization or high-voltage pulses or freezing.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0329427

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.