Number of the records: 1
Doplněk stravy z lyofilizovaných klíčků brokolice a ředkve s vysokým obsahem sulforafanu pro přímou konzumaci a k nutričnímu obohacení běžných potravin
- 1.0548963 - ÚVGZ 2022 RIV cze P1 - User Module
Houška, M. - Jílek, L. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Kovaříková, E. - Novotná, P. - Balík, J.
Doplněk stravy z lyofilizovaných klíčků brokolice a ředkve s vysokým obsahem sulforafanu pro přímou konzumaci a k nutričnímu obohacení běžných potravin.
[Dietary supplement from lyophilized sprouts of broccoli and radish with a high content of sulforaphane for direct consumption and for nutritional enrichment of common foods.]
2021. Owner: Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i. – Pure Food Czechia s.r.o. – Mendelova univerzita v Brně – Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i. Date of the utility model acceptance: 21.09.2021. Utility model number: 35425
Institutional support: RVO:86652079
Keywords : lyophilized sprouts * broccoli * broccoli * sulforaphane * doplněk stravy
OECD category: Food and beverages
https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0035/uv035425.pdf
Sulforafan vykazuje řadu biologických aktivit a přínosů pro zdraví lidí. Bylo zjištěno, že je velmi slibnou chemopreventivní látkou nejen proti různým druhům rakoviny, jako je rakovina prsu, prostaty, tlustého střeva, kůže, plic, žaludku a močového měchýře, ale také proti kardiovaskulárním chorobám a neurodegenerativním onemocněním a cukrovce. Sulforafan není teplotně stálý a dostává se ke spotřebitelům při konzumaci brukvovité zeleniny, ve které je ale jeho obsah velmi nízký. Připravený doplněk stravy z lyofilizovaných klíčků brokolice a ředkve s vysokým obsahem sulforafanu obsahuje 2 až 8 mg sulforafanu na gram směsi.
Sulforaphane has a number of biological activities and benefits for human health. It has been found to be a very promising chemopreventive agent not only for various cancers such as breast, prostate, colon, skin, lung, stomach and bladder cancers, but also for cardiovascular and neurodegenerative diseases and diabetes. Sulforaphane is not temperature stable and reaches consumers when consuming cruciferous vegetables, but its content there is very low. The prepared dietary supplement from lyophilized broccoli and radish sprouts with a high sulforaphane content contains 2 to 8 mg of sulforaphane per gram of the mixture.
Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0330020
Number of the records: 1