Number of the records: 1  

Pivo a nápoj na bázi piva s obsahem lignanů a způsob jejich výroby

  1. 1.
    0537922 - ÚVGZ 2021 RIV cze P - Patent Document
    Balík, J. - Híc, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Smetana, P. - Smutek, L. - Rohlík, B.A. - Houška, M.
    Pivo a nápoj na bázi piva s obsahem lignanů a způsob jejich výroby.
    [Beer or beer-based beverage containing lignans and method of producing it.]
    2020. Owner: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta,Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů. - Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.- Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. Date of the patent acceptance: 12.08.2020. Patent Number: 308418
    Institutional support: RVO:86652079
    Keywords : Lignan beer * 7-hydroxymatairesinol HMR * aconidendrin * Spruce knots * Sensory evaluation
    OECD category: Food and beverages
    https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/308/308418.pdf

    Pivo nebo nápoj na bázi piva obsahuje 1 až 200 mg lignanů na litr nápoje a dále obsahuje 0,01 až 1,0 g granulovaného chmele na litr nápoje. Způsob výroby piva nebo nápoje na bázi piva spočívá v tom, že k základním složkám piva nebo nápoje na bázi piva se přidá, jako zdroj lignanů, přečištěný lihový extrakt ze suků smrku ztepilého nebo přečištěný vodný extrakt ze suků smrku ztepilého nebo štěpka ze suků smrku ztepilého. Způsob výroby spočívá v tom, že se vodný nebo lihový extrakt ze smrku ztepilého přidá v libovolné fázi výroby, nejlépe však v prvních fázích chmelovaru, pro zaručení minimálního vlivu na aroma a vůni nápoje, a že se štěpka suků ze smrku ztepilého přidá v libovolné fázi výroby, nejlépe však v posledních fázích chmelovaru, pro zajištění vysokého vlivu na aroma a vůni nápoje.

    The beer or beer-based beverage contains 1 to 200 mg of lignans per litre of beverage and also contains 0.01 to 1.0 g of granulated hops per litre of beverage. The method of producing the beer or beer-based beverage consists in adding to the basic components of the beer or beer-based beverage, as a source of lignans, a purified alcoholic extract from Norway spruce knots or a purified aqueous extract from Norway spruce knots or wood chips from Norway spruce knots. The production method consists of adding an aqueous or alcoholic extract of Norway spruce at any stage of production, but preferably in the first stages of the hop plant, for the least effect on the aroma of the drink, and by adding wood spruce chips at any stage of production, but preferably in the last stages of the hop plant, for a high effect on the aroma of the drink.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0315760

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.